Psoratinex/Soratinex sikersztorik Nagy-Britanniából - Dave Brooks, 54 éves művészeti vezető egy újságnál

Nagyjából 7 éves koromban vettem először észre a pikkelysömör tüneteit magamon és azonnal bepánikoltam – rengeteg képregényt olvastam akkoriban, többek közt a Fantasztikus Négyest, és azt gondoltam, hüllővé fogok változni. A szüleimnek elképzelésük sem volt róla, hogy mi lehet.

Eleinte főleg a fejbőrömön, a hajamnál koncentrálódtak a tünetek, de ahogy idősebb lettem, „átvándorolt” a könyökömhöz és a térdemhez. A legrosszabb 16 és 25 éves korom között volt, nem meglepő módon, hisz abban a korban fordul az ember érdeklődése a társas szituációk és az ellenkező nem iránt.

 Screenshot 2019-04-24 at 10.43.16_1
Dave könyöke a kezelés előtt és után

Soha nem hagytam, hogy lehangoljon az állapotom, de persze nagyon feszélyezett. Mindent megtettem, hogy elkerüljem a strandot és az öltözőket. Az iskolai testnevelésórákat persze nem tudtam kihagyni, de annyira traumatizált a kötelezően viselendő rövidnadrág, hogy amint magam dönthettem arról, mit viselek, száműztem a ruhadarabot az életemből. Ha trópusi országba utaztam nyaralni, még akkor is farmernadrágot hordtam.

Két évig diagnózis nélkül éltem, majd amikor végre diagnosztizálták a pikkelysömört, rögtön szteroidos krémeket kaptam, de egyik sem igazán használt. A kilencvenes években egy hathónapos UVB-kezelésen is átestem, ami azt jelentette, hogy heti háromszor kellett elvezetnem egy 32 km-re lévő winchesteri kórházba egy 10 perces kezelésért. Ez sem igazán működött.

Screenshot 2019-04-24 at 10.43.11
Dave térde a kezelés előtt és után

Aztán 2017 végén hallottam egy új, három-fázisú, Soratinex (a Psoratinex angol nyelvterületen forgalmazott márkaneve – a szerk.) nevű kezelésről, és egy barátom meggyőzött, hogy adjak neki egy esélyt. Rettentő szkeptikus voltam eleinte, hiszen annyi „gyógymód” létezik, melyek állítólag segítenek, mégsem működnek, úgyhogy nem voltak nagy elvárásaim.

A változásokat azonban már az első héten észrevettem. A hámló foltok a térdemen és a könyökömön elkezdtek visszahúzódni. Az volt a legdrasztikusabb hete a kezelésnek, utána már lassabban, de biztosan javultak a tünetek. Nem hittem el, hogy valami, ami szteroidmentes és pusztán esszenciális olajokból és gyógynövény-kivonatokból áll, ennyire hatékony lehet.

Az érintett területeken már 80-90%-os a javulás, és a pikkelysömört sikeresen kordában tudom tartani egyszerűen csak azzal, hogy használom a krémet és az olajat. A gélt már nem is nagyon használom, hiszen az a plakkok eltávolítására van, nekem viszont már alig van olyan.

Dave BrookesEgyszerűen csodás érzés, olyan, mintha egy hatalmas súlyt emeltek volna le a vállamról. 40 évig éltem együtt a betegséggel, és bár próbáltam figyelmen kívül hagyni, mindig zavartak a lehámlott plakk-darabkák, amiket a sötét felületeken hagytam magam után – ezentúl nem kell emiatt aggódnom.

Habozás nélkül ajánlanám a Soratinexet bárkinek, aki plakkos pikkelysömörrel küzd! Alig várom, hogy nyáron végre rövidnadrágot hordhassak!

Eredeti cikk: https://www.franklpharma.co.uk/article/dave-brooks

 

FONTOS! A Psoratinex honlapján és egyéb kommunikációs felületein olvasható beszámolók mind valódi emberek, személyes beszámolóiból készülnek. Ön is elmesélné történetét? Írjon a psoratinex@psoratinex.hu címre, bátorságát ajándékcsomaggal háláljuk meg!