Katona dolog!

A pikkelysömör tünetek megjelenését általában stressznek, rossz táplálkozásnak, öröklött hajlamnak tulajdonítják. Noha ezek valóban lehetnek kiváltó okok, néha minden magyarázat nélkül bukkan fel a betegség, és le kell küzdeni. Hogy harcol a betegség ellen az, akinek a hivatása a küzdelem maga? Lássuk István történetét! 

Fulop IstvanFülöp István 45 éves győri katona. István 27 éves korában jelent meg a betegség, és mai napig nem tudni, mi váltotta ki. Családjában és környezetében ő volt az első, akinél megjelent a betegség. Akkoriban feleségével épp fiúgyermekük születését várták, így általában odafigyelt magára, de már korábban is törekedett a kiegyensúlyozott, egészséges életre. Szakmájából kifolyólag sokat sportolt, nem dohányzott és nem fogyasztott alkoholt sem.

Először igen látható helyen, a fejbőrén jelentkeztek a tünetek. Mint a legtöbb ember ilyenkor, ő is bőrgyógyász segítségét kérte, aki először nem ismerte fel a betegségét. Szteroidos krémkúrával próbálták rendbehozni a bőrt, ám a sömör egyre jobban terjedt a testén, a kezelés eredménytelennek bizonyult. A bőr kisebesedett, olyannyira, hogy már kötést kellett tenni rá. A fájdalmak mellett a kényelmetlenségek is gyötörték: az akkor kapott krém foltot hagyott mindenen, sebeit ruhával kellett elfednie, hogy környezete ne lássa a pikkelysömörös felületeket. Próbálta elkerülni az esetleges kirekesztést, a kényelmetlen kérdéseket, rosszalló pillantásokat.

Az első jelentős változást Maria Treben könyve hozta, ennek tanácsait követve gyógynövény teával próbálkozott. Majd dr. Michael Tirant ausztrál szakorvos krémét is felvette a kúrába. Végül megmaradt a krémnél, kitartását siker koronázta, a krém tünetmentesítette a pikkelysömörét.

Ez akár lehetne a történet vége is, de sajnos akadt egy probléma.

Nem tarthatott sokáig a megkönnyebbülés, ugyanis a piacon később megjelent egy (ma már felszámolás alatt álló) magyar cég által Ausztriában gyártatott, és Magyarországon „Dr. Michaels” márkanéven forgalmazott pikkelysömör elleni készítmény.  Mint utóbb István számára is világossá vált, ez nem volt azonos az általa korábban használt eredeti termékkel. Ennek a terméknek a használata mellett újra súlyosbodtak a tünetek. Újabb düh, elkeseredés és stressz következett, ami még kevésbé tett jót a napról napra romló állapotának.

Ezek után, rövid ideig próbálkozott a Daviobet kenőccsel, ám ez sem segített, tartósan visszatért bőrére a kiütés. Újabb várakozás következett egészen 2011-ig, amikor visszakerült a magyar piacra Prof. Tirant eredeti krémje, Psoratinex néven. István amint értesült róla, újra elkezdte használni és azóta elégedett is vele. Napi kétszeri használat elég volt, hogy a pikkelysömör teljesen tünetmentessé váljon. István elmondása szerint, abban, hogy tünetmentesen tudjon élni, a Psoratinex használata mellett nagy szerepe van az egészséges táplálkozásnak. Nem eszik semmilyen savas ételt vagy húst, valamint alkoholt sem fogyaszt továbbra sem és a dohányzást is mellőzi életéből.

Ezek mellett szerinte mindenkinek ki kell tapasztalnia, hogy mi segít a pikkelysömör legyőzésében. Fontos figyelni rá, hogy a hideg vagy meleg ne rontsa a tüneteket, és elsősorban mindenki próbálja meg kerülni a stresszt mert az az, ami igazán káros.

Ma István már tünetmentesen él, elégedett a krémmel, amiből évente másfél-két dobozzal használ el. Facebookon csoportokban szokta ajánlani ismerőseinek, akik továbbra is küzdenek a pikkelysömör ellen, és nem találkoztak még a Psoratinex termékcsaláddal.

 FONTOS! A Psoratinex honlapján és egyéb kommunikációs felületein olvasható beszámolók mind valódi emberek, személyes beszámolóiból készülnek. Ön is elmesélné történetét? Írjon a psoratinex@psoratinex.hu címre, bátorságát ajándékcsomaggal háláljuk meg!