Hogyan működik?

Amit a Psoratinex használatáról tudni kell 

A Psoratinex egy három lépésből álló kezelési program a pikkelysömör leggyakoribb formájának, a psoriasis vulgaris, vagy más néven plakkos pikkelysömör tüneteinek kezelésére, amelyet legeredményesebben az alábbiak szerint alkalmazhat.

A Psoratinex Tisztító gélről (1. lépés)
A készítmény összetevőinek hatását a szakirodalomban fellelhető alapos vizsgálatok eredményei igazolják. A készítmény két hatóanyaga a szalicilsav és kátrány emulzió. A hatóanyagok hámlasztó (keratolitikus) hatásúak, így elősegítik a megvastagodott szaruréteg (pikkely) leválását, továbbá a kátrány csillapítja a viszketést, és enyhén antiszeptikus hatású. A bőr felületén lévő vastag szaruréteg gátolja a hatóanyagok felszívódását, ezért a Psoratinex Tisztító gél alkalmazása a bőrt nemcsak simává teszi, de a hatóanyagok könnyebb felszívódását is segíti a megtisztult bőrön keresztül.
 
A Psoratinex Kenőcsről (2. lépés)
A készítmény összetevőinek hatását szakirodalmi adatok igazolják. A készítmény gyulladáscsökkentő, bőrpuhító, enyhe fertőtlenítő, összehúzó, keratolitikus (hámlasztó) hatással rendelkezik. A termék alkalmazásának következtében a psoriasis enyhe és középsúlyos, krónikus (stabil) formájában a tünetek (erythema, beszűrődés, parakeratosis) csökkennek, a psoriasisos bőr (száraz, hámló, pikkelyes bőr) állapota javul.
 
A Psoratinex Kondicionáló olajról (3.lépés)
A készítmény összetevőinek hatását szakirodalmi adatok igazolják. A készítmény alkalmazása során, növényi és esszenciális olaj tartalmánál fogva vékony olajréteget képez a bőrön, azt zsírozza, ezáltal helyreállítja a bőr nedvességtartalmát. Segíti a száraz, pikkelyes (psoriasisos) bőr ápolását, regenerálását.
 

Így alkalmazza!

Testfelületen:
Nedvesítse be az érintett bőrfelületet és kenje be tisztító géllel. Habosítsa fel (szivaccsal is lehet), majd 2-3 perc múlva mossa le langyos vízzel, hogy leváljanak a pikkelyek, majd puha törölközővel törölje a bőrét szárazra. A letisztított bőrfelületet kenje be vékonyan Psoratinex Kenőccsel, ezután körkörös mozdulatokkal masszírozza be (ne dörzsölje) a bőrbe. Végül bőrét kenje be alaposan a kondicionáló olajjal! Jótékony hatású lehet, ha fürdővizét is gazdagítja néhány csepp kondicionáló olajjal.

 Fejbőrön:
Alaposan mossa meg a fejbőrét Psoratinex Tisztító géllel (mintha sampon lenne), majd jól öblítse ki. Szárítsa meg a haját, és kenje be az érintett felületet Psoratinex Kenőccsel, majd Psoratinex Kondicionáló olajjal, és hagyja hatni egész éjjel. (Természetesen éjszaka helyett nappal is használható, ha nem zavarja a termékek által a fejbőrön és hajon kiváltott zsíros hatás. ) Reggel mossa meg újra a haját a géllel vagy szokásos samponjával. Ezt ismételje meg minden nap a kezelés időtartama alatt!