Már elsőre is nagyon jól működött!

A pikkelysömör tünetei nálam 1960-ban, 14 éves koromban jelentkeztek először - apám, nagybátyám is pszoriázisos volt, így nem olyan meglepő, hogy végül én is vittem tovább a családi „örökséget”. 14 éves koromban sokként ért, hogy nem továbbtanulni küldtek, hanem inasnak a Láng Gépgyárba, talán ezért jött ki éppen ekkor, de a döntő ok valószínűleg az örökletesség volt. 

Dés_Marci_2018Az első pár évben csak a hajas fejbőrömön és a könyökömön jelentkezett a betegség, de 22 éves koromtól már az egész testemen kezdett kijönni. Ebben fiatalként az volt a legkellemetlenebb, hogy nem járhattam uszodába, és a lányoknak mindig el kellett magyaráznom, hogy mi is ez a jelenség a bőrömön. Eleinte a budapesti Mária utcai Bőrklinikára jártam a problémával, később pedig, amikor Németországban dolgoztam, négy hétig kórházban is voltam ezzel. Az jó volt, mert tünetmentes lettem, de egy év múlva újra előjött a pszoriázis. Később minden évben ellátogattam a Fekete-tengerhez, és ott jöttem rá, hogy számomra nem mindegy, mikor megyek, mert minden hónapban máshogy süt a nap és más a hatása. Később többször voltam a Holt-tengernél is, de nekem sajnos nem segített, sőt ott lettem napallergiás. A holt-tengeri sós fürdőkezelést egyébként itthon is kipróbáltam, de az sem segített. A legjobb eredményt akkoriban egy amerikai kenőcs, sampon és szappan használatával értem el, amelyet az USA-ból küldtek nekem éveken keresztül, de a kilencvenes években a kátránytartalma miatt betiltották. 

Ezután találtam rá a Psoratinex termékekre (korábban Dr. Michaels), ami már elsőre is nagyon jól működött, tünetmentes lettem tőle, így én azóta sem használok mást, csak ezt. Ha előjönnek a tüneteim, akkor körülbelül hathétnyi kezelésre van szükségem ahhoz, hogy újra tünetmentes legyek. Persze az illata miatt ezt sem a legkellemesebb használni, mint ahogy az összes többi hasonló terméket sem, de a hatékonysága miatt bőven megéri.

Dés Márton

FONTOS! A Psoratinex honlapján és egyéb kommunikációs felületein olvasható beszámolók mind valódi emberek, személyes beszámolóiból készülnek. Ön is elmesélné történetét? Írjon a psoratinex@psoratinex.hu címre, bátorságát ajándékcsomaggal háláljuk meg!