A pikkelysömör kezelésre is igaz: járt utat a járatlanért el ne hagyj!

2019. március

Zsófi története jól példázza, hogy ha valami egyszer bevált, nem érdemes más irányban kísérletezni. Hét év próbálkozás után ismét a Psoratinex kezelés hozott valódi változást a pikkelysömör tünetekre. 

A tizenegy éves Zsófi szüleivel és négy testvérével él egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei kisvárosban. Az öt gyermek közül ő a középső. A kislány pikkelysömörös bőrbetegségéről és hétéves kálváriájuk után a Psoratinexnek köszönhető tünetmentességének történetéről a 36 éves anyuka, Mónika ma már megkönnyebbüléssel beszél.   

Amint azt még a terhesség alatt a 4D-s ultrahang kimutatta, Zsófi egyik veséje nem fejlődött ki. Emiatt 10 hónapos korában eltávolították a működésképtelen szervet. Ekkor kezdődött története a pikkelysömörrel. A műtét után néhány hónappal kezdtek jelentkezni a jellegzetes foltok. Mivel először csak a pelenkás területeken, ezért pelenka-dermatitiszre gyanakodtak az orvosok. Majd hamarosan megjelentek a fültövénél, fülkagylón, fülcimpán, később ráterjedt Zsófi könyökére, a térdére, végül az egész testére.

Zsófi1

Zsófi karja a Psoratinex kezelés előtt és után (2019)


A kislányt bőrgyógyásztól bőrgyógyászig vitték a szülők az ország több pontjára. A legtöbb esetben genetikai hatást gyanítottak a háttérben a szakemberek, bár Mónikáék családjában senki nem számolt be ilyen betegségről. Természetesen mindent elkövettek a szülők a kislány gyógyulása érdekében, számos terápiát kipróbáltak. Elsősorban krémeket, kenőcsöket, hiszen gyógyszert a korlátozott vesekapacitás miatt nem kaphatott Zsófi, a fényterápiára pedig nem reagált a szervezete. Közben Mónika folyamatosan bújta az internetet, és egy fórumon bukkant rá a hazánkban kizárólagosan a Frankl Pharma által forgalmazott pikkelysömör elleni termékcsaládra, a Psoratinexre, mely összetevőit legnagyobb részben természetes olajok, növényi alapanyagok és ásványi összetevők alkotják. 

Zsófi ekkor már 4 éves volt. Mivel óvodába járt, könnyen megtehették a szülők, hogy otthon maradjon a kislány és intenzíven, napi többször kezeljék a bőrét a Psoratinex termékcsaláddal, mely egy tisztító gélből, egy kenőcsből és egy kondicionáló olajból áll. A tisztító gélt az erős hámlás eltűnéséig, a plakkosodásra használták, később a kenőcsöt és a kondícionáló olajat pedig a teljes tünetmentességig. A kezelés hatására 4-5 hét alatt a teljes testfelületről eltűntek a foltok. Ekkor le is álltak a készítmény további használatával. 

Zsófi2

Zsófi nyaka a Psoratinex kezelés előtt és után (2019)

1 év múlva azonban újra előjött a pikkelysömör Zsófinál. Újra a korábban már bevált Psoratinexhez fordultak. Másfél hónapos kezelést követően azonban nem volt annyira gyors és látványos a változás, mint korábban. Bár nem volt száraz a bőre, mégis gyulladásos maradt. Ekkor ismét felkeresték a bőrgyógyászt, aki vérvizsgálatot csináltatott, Zsófinál pajzsmirigy-alulműködést diagnosztizáltak. Feltehetően ez a betegség tartotta gyulladásban a szervezetet, meggátolva, hogy a készítmény kiváltsa áldásos hatását. Újabb gyógyszeres kezelések következtek, félévente kontrollvizsgálatokkal. Zsófit gyakran csúfolták a társai, meglepő módon inkább a lányok, ezért jobbára fiúkkal barátkozik – meséli az édesanyja, Mónika. Szerencsére a sporttól, szabadtéri játéktól, futkározástól nem volt eltiltva. Gyakran megbámulták az utcán, Zsófit nem is annyira a betegsége zavarta, hanem azt nem értette, miért nem képesek mások is elfogadni a betegségét.

Végső elkeseredésükben 2018 nyár végén belevágtak egy biológia gyógymód kísérleti programjába, ami nála nem hozott eredményt – lehetséges, hogy Zsófi a placebot kapó kontroll-csoport tagja volt. 

Zsófi3

Zsófi arca a Psoratinex kezelés előtt és után (2019)
 

Ezután keresték fel a Psoratinex forgalmazói tanácsára Révész Klaudia bőrgyógyászt, aki mindenre kiterjedően vette kezelésbe a kislányt. Elvégeztek nála többek között egy ételintolerancia vizsgálatot is, mely kimutatta, hogy Zsófinál gluténérzékenység is nehezíti a gyógyulást. 2018. decemberében megkezdte a kislány a speciális diétáját, valamint ezt kiegészítve a Psoratinex termékcsalád újbóli használatát. Az eredmény nem váratott sokat magára: mára Zsófinak csak az arcán van egy kis nyoma a pikkelysömörnek, a teste további része tünetmentes – meséli boldogan az édesanyja.

 zsofi_mosolygos

Zsófi a kezelés után (2019)

 

FONTOS! A Psoratinex honlapján és egyéb kommunikációs felületein olvasható beszámolók mind valódi emberek, személyes beszámolóiból készülnek. Ön is elmesélné történetét? Írjon a psoratinex@psoratinex.hu címre, bátorságát ajándékcsomaggal háláljuk meg!