Psoratinex/Soratinex sikersztorik Nagy-Britanniából - Amanda Sims, 53 éves

A kitartás nagyon fontos!

Amanda SimsElőször pubertás alatt jelentkezett nálam a pikkelysömör és kisebb-nagyobb megszakításokkal közel 40 éven át újra és újra visszatért, amíg fel nem fedeztem a Soratinexet (a Psoratinex angol nyelvterületen forgalmazott márkaneve – a szerk.). A hajvonalamnál kezdődött, ami fiatal lányként igencsak visszavetette az önbizalmamat. Később átterjedt a felsőtestemre – hát, mellkas, oldalak – kis foltcsoportok formájában. Próbáltam elengedni és nem törődni vele, de hamarosan a ruhásszekrényem tartalmát is ahhoz igazítottam, hogy elrejtsem a pikkelysömört. Egy ideig a karomon is volt, így az esküvői ruhámat is speciálisan úgy terveztettem, hogy láthatatlanná tegyem az állapotom.

Nem szerettem orvosokhoz és szakemberekhez járni, mert mindig ugyanazt kaptam mindenhol: „Nem igazán értjük, mi is ez, de tessék, itt van pár szteroidos krém.” Éveken át naponta használtam Betnovate-et, később pedig Eumovate-et. Általában kordában tartották a tüneteimet, de soha nem tüntették el teljesen – ráadásul aggasztottak is a szteroidok hosszútávú mellékhatásai.

Úgy vettem észre, hogy sokat segített, ha odafigyeltem az étkezésemre. 23 évesen vegán lettem és a hatás nagyon pozitív volt – viszonylag hosszú időre 95%-ban tünetmentessé váltam. Miután terhes lettem, a családom és a barátaim aggódni kezdtek, hogy milyen hatással lehet az étrendem a babára, ezért a szigorúbb vegán helyett „csak” vegetáriánus életmódra váltottam és azóta is az vagyok. A pikkelysömör egy kicsit rosszabb lett és sosem tűnt el, de úgy érzem, az étrendem segít kordában tartani.

Évekkel később az arcomon is megjelentek foltok és bár tudtam, hogy nem kellene, elkezdtem használni egy szteroidos krémet a fejbőrömön. Az orvosom aztán adott nekem egy gyengébb gyógyszert, de egyfolytában a hosszútávú káros következmények jártak a fejemben.

Két évvel ezelőtt, egy nagyon stresszes magánéleti problémát követően, a pikkelysömöröm újra fellángolt elég durván, és a fejemen is újra előjött, ugyanúgy, mint 13 évesen. Nagyon felzaklatott a dolog, ezért a férjem átkutatta az internetet, hátha talál valamit, ami segít. Ekkor találta a Soratinexet és úgy döntöttünk, teszünk egy próbát.

Naponta kétszer alkalmaztam, de az első négy héten nem történt változás. Olvastuk, hogy egyes esetekben akár 8-12 hétbe is telhet, amíg hatni kezd a kezelés, ezért kitartottam – a kitartás nagyon fontos! Nyolc hét után a plakkjaim elmúltak és barna foltok maradtak utánuk, kissé anyajegyekhez hasonlóan, de úgy voltam vele, hogy legalább nem pikkelysömör.

Nyolc hét után is folytattam a kezelést és a 12. hétre teljesen eltűnt a pikkelysömör nyoma is a testemről. Ez volt egy éve, a tüneteim azóta sem tértek vissza. Egészen elképesztő! Annyi év után soha nem gondoltam volna, hogy élhetek még pikkelysömör nélkül, ennek ellenére teljesen tünetmentes vagyok, és legfőképpen nagyon boldog.

Ráadásul, mivel a termékek természetesek, magabiztosan használtam őket az arcomon, és a kezelés ott is megtisztította a bőröm. Nekem, aki egész felnőttkorában pikkelysömörrel élt, egészen csodálatosak ezek az eredmények!

Amanda Sims

Eredeti cikk: https://www.franklpharma.co.uk/article/amanda-sims

FONTOS! A Psoratinex honlapján és egyéb kommunikációs felületein olvasható beszámolók mind valódi emberek, személyes beszámolóiból készülnek. Ön is elmesélné történetét? Írjon a psoratinex@psoratinex.hu címre, bátorságát ajándékcsomaggal háláljuk meg!