15 évet és egy autó árát pazarolta el, mielőtt rátalált a pikkelysömör gyógymódjára - Kissné Ábrók Gyöngyi története

Gyöngyi_baba_portréKissné Ábrók Gyöngyi anyai ágon örökölte betegségét, melynek első tüneteit 2003-ban fedezte fel magán. A korai fázisban még csak fejbőrén tapasztalta a kellemetlen tüneteket. Még ebben az évben a vizsgaidőszakkal járó stressz azonban megmutatta számára, hogy a pikkelysömör máshol is támadni képes. Érintetté váltak a körmei is.

Ekkor számos bőrgyógyászatot, köztük magánintézményt is felkeresett. A legtöbb helyen a tüneti kezelés egyszerű módszerével, szteroidos kenőcsökkel engedték útjára. Gyöngyi egy debreceni kórházban dolgozik, így ápolónőként tudta, hogy a szteroid nem lehet megoldás hosszútávon.

Nap nap után találkozott a kórházi betegek szemében megjelenő kérdőjellel, ugyanis az előírás szerint felfogott haja tövében látták betegségének jeleit. Végül már inkább ő maga beszélt problémájáról, megelőzve a kétkedő vagy szánakozó tekinteteket, hogy az emberek ne tartsák ápolatlannak. Közben lázasan kereste az alternatív megoldásokat. „A hazai piacon kapható összes szert kipróbáltam. Ahogy a legtöbb sorstársam a kínai, köztudottan beazonosíthatatlan forrású balzsammal is próbálkoztam. Voltak hatásai, ám hamar ki is derült, hogy nem véletlen, hiszen ismeretlen dózisú szteroidot tartalmaz. Az évek során megközelítőleg egy autó árát költöttem vizsgálatokra és ilyen-olyan kencékre.”

Gyöngyinek első gyermeke születése után egyre erősödtek a tünetei, ám igazán idén év elején váltak kezelhetetlenné, mikor második terhességénél kiderült: terhességi toxémiás. A toxémia következményeként a szervezetének működése teljesen felborult, amihez társult a stressz. Testének újabb pontjain támadt a pikkelysömör, már a térdein, könyökén is megjelentek a tünetek. Ekkor a Pikkelysömör klubban figyelt fel a Psoratinexre. Több fórumon utánajárt és levélben keresett fel Psoratinex használókat, hogy elsőkézből ismerje meg tapasztalataikat. Ennek alapján rendelte meg az első csomagot.

Gyöngyi_fejbőr
Gyöngyi homloka a Psoratinex kezelés előtt és után

A kezelés nagyon hamar, már 2 hét alatt eredményt mutatott. Gyöngyi nagyobbik gyereke segített a napi rendszeres kezelésben, a gél felhordásában, a krém bedörzsölésében. Gyöngyi meghatottan emlékszik vissza, ahogy a kislány boldogan számolt be neki a feje búbján napról napra látható javulásról: „Anya, ez működik!” Gyöngyinek az első kezelés elhozta a várva várt eredményt, hetek óta tünetmentes. Tisztában van vele, hogy idővel megjelenhet újra, de immár van miben hinnie. Férje is bíztatja, sose hagyja, hogy elfogyjon otthon a Psoratinex! Gyöngyi saját sikere után édesanyját is megpróbálja rávenni, hogy kezdje meg a kezelést.

Ápolónőként tisztában van vele, hogy kiemelt felelősséggel bír. A segítségnyújtás a szakmája, így számára természetes, hogy önzetlenül segít pikkelysömörös fórumokban, privát levelekben. Szeretné, ha más sorstársai is megélhetnék azt a hétköznapi érzést, hogy milyen felszabadultan, gátak és szégyenérzet nélkül kilépni az utcára.

 Gyöngyi_fül
Gyöngyi a Psoratinex kezelés előtt és után  

A Psoratinex honlapján és egyéb kommunikációs felületein olvasható beszámolók mind valódi emberek, személyes beszámolóiból készülnek. Ön is elmesélné történetét? Írjon a psoratinex@psoratinex.hu címre, bátorságát ajándékcsomaggal háláljuk meg!