Két hét után alig látszott a pikkelysömör

24 éves koromban, tehát közel 30 éve, az egyetem elvégzése után jelentkeztek először a pikkelysömör tünetei. Az egyik könyökömön, tízforintos nagyságú foltként jelentkezett először, majd elég hamar megjelent a másik könyökömön is, és aztán szép lassan egyre több helyen. Igazság szerint hamar túltettem magam rajta, mert szerencsére nem túl súlyos formában jelentkezett nálam, és valahogy mindig ez volt bennem, illetve van ma is, hogy biztos sok ember cserélne velem, hogy ez legyen a legnagyobb baja. Mondjuk a rövid nadrágról, szoknyáról leszoktam, alaposan végig kellett gondolni - pláne nyáron -, hogy mit vegyek fel, bár nyárra mindig próbáltam, több-kevesebb sikerrel, "tünetmentessé" varázsolni a könyökömet.

ambrusaniko_kep2Egyébként sosem titkoltam a betegségemet, a környezetem tudta és elfogadta, így nekem szerencsére nem volt rossz tapasztalaton ezzel kapcsolatban, de természetesen igyekeztem kezelni. Először bőrgyógyászhoz fordultam vele, aki szteroidokkal, szaliciles krémekkel kezelte. A tünetek a fejbőrömön és a körmeimen a legzavaróbbak, hiszen olyan, mintha korpás lenne az ember feje, állandóan potyognak a plakkok, de ez is karbantartható valamelyest az általa felírt pakolással, ami nem zsíros krémmel készül, így a hajmosást nem nehezíti. A körmeimet lakkozással fedem el, ha olyan helyre megyek, ahol nagyon zavarna, de sajnos az állandó lakkozást nem bírják, begombásodnak. Hozzá kell tennem, hogy nagyon jó bőrgyógyászom van, minden új termékről, lehetőségről tájékoztat, így jutottam el fényterápiás kezelésre is, ami nagyon hasznos, hatásos kezelés. A másik nagyon fontos dolog, amit mindig mond, és tapasztalatom alapján is igen fontos, az állandó testápolás, azaz zsíros krémmel kenés az egyéb kezelés mellett. Ezen kívül elég sok alternatív kezelést kipróbáltam: diétát, méregtelenítést, biorezonanciát stb. El nem múlt, meg nem gyógyult a pikkelysömöröm ezektől, de nem tudhatom, hogy nem segítettek-e ezek a kezelések abban, hogy nem került a bőröm még rosszabb állapotba.

A Psoratinex termékeket édesanyám vásárolta meg nekem először kb. 15 évvel ezelőtt - akkor még más néven lehetett kapni, és talán a rádióban hallott róla. Nagyon jó volt az első tapasztalatom. Pár napig szteroiddal kezeltem, hogy ne legyen annyira vastag a bőr és gyulladt, majd a Psoratinex gél, krém és olajréteget esténként vittem fel az éritett bőrfelületre. Kéthetes kezelés után eljutottam oda, hogy nem kellett napi szinten használni (a napi zsíros krémmel való testápolást nem hagytam el), és a pikkelysömör szinte alig látszott a kezelt bőrfelületen. Ezután már csak heti 1-2 alkalommal kentem, így aki nem tudta rólam, hogy pszoriázisom van, az észre sem vette. Hátránya, hogy számomra igen kellemetlen az illata, és összekeni a ruhámat, így én lefekvéskor használom. Ennek ellenére őszintén tudom ajánlani a termékeket, nekem bevált.

Ambrus Anikó

FONTOS! A Psoratinex honlapján és egyéb kommunikációs felületein olvasható beszámolók mind valódi emberek, személyes beszámolóiból készülnek. Ön is elmesélné történetét? Írjon a psoratinex@psoratinex.hu címre, bátorságát ajándékcsomaggal háláljuk meg!