Újra a patikákban a pikkelysömör ellenszere

A pikkelysömör kezelésében korábban Magyarországon is eredményesen alkalmazott gyógyhatású készítmény novemberben visszakerült a hazai patikák polcaira. A betegek által régen várt termék új neve: PSORATINEX.

Magyarországon nem kevesebb, mint kétszázezer ember, a lakosság 2 százaléka szenved egy kellemetlen bőrbetegségtől, a pikkelysömörtől. Nagy számuk ellenére ritkán találkozunk velük a mindennapokban, mert az érintettek többnyire visszahúzódnak, ügyesen takarják testfelületeiket, miközben szégyellik betegségüket. Félnek a megbélyegzéstől, hisz átélték már az őket megpillantó emberek riadalmát, akik a betegséget ragályosnak hitték. A pikkelysömörös betegek ezért kerülik a nyilvánosságot, és titkolják betegségüket.

Az alapvetően genetikailag meghatározott pikkelysömör egy gyógyíthatatlan bőrbetegség, ám tünetei nagymértékben enyhíthetők, sőt akár tünetmentesség is elérhető. A kezelés részben azokra a tényezőkre irányul, amelyek a betegség megjelenésében játszanak szerepet - ez lehet akár a stressz is -, részben pedig a már kiújult tünetek külsődleges vagy gyógyszeres kezelésére.

Azok, akik nap mint nap küzdenek a pikkelysömör ellen, minden bizonnyal felszabadító hírként  üdvözölték, hogy egy, a betegség tüneteinek kezelésében egyszer már Magyarországon is bizonyított készítmény, az ismert ausztrál orvos-feltaláló, Dr. Michael Tirant világhírű találmánya idén novemberben újra megjelent a hazai patikákban. Ők az elmúlt két évben is keresték ezt a szert, ám helyette csak egy kozmetikumot találtak, amely ugyan magán viselte a feltaláló nevét, de nem Ausztráliából, hanem Ausztriából származott, gyógyhatás pedig nem volt neki tulajdonítható.

A névhasználatról folyó kétéves jogvita azzal zárult le, hogy az ausztrál feltaláló végül úgy döntött, hogy új, a kozmetikumétól jól megkülönböztethető, PSORATINEX néven hozza ismét forgalomba termékét. A pikkelysömörös betegeknek így ma már nem kell több száz kilométert utazva külföldre menniük az eredeti összetételű és a bőrbetegség kezelésében bizonyítottan hatásos készítményért.

A PSORATINEX termékcsalád három daraból áll: egy kenőcsből, egy kondicionáló olajból és egy tisztító gélből. A három termék együttes használata hat-nyolc hét elteltével igen jelentős javulást képes elérni a pikkelysömör tüneteinek kezelésében. Dr. Michael Tirant készítményeinek eredményességét a világ számos klinikáján, így Magyarországon is vizsgálták. Ezek a vizsgálatok azt mutatták, hogy a PSORATINEX az esetek körülbelül 80 százalékában képes jelentős állapotjavulást, akár teljes tünetmentességet elérni! A kezelés ráadásul csak ritkán jár mellékhatásokkal, és azok is enyhének és múlónak minősíthetők. Ez a termék természetes összetevőinek köszönhető, és annak, hogy nem tartalmaz kortikoszteroidokat.

Az újra forgalomba hozatal alkalmából Magyarországon járt az Európai Bőrgyógyász Akadémia elnöke, Prof. Jana Hercogova is. A prágai Károly Egyetem Dermatológiai Intézetében végzett saját klinikai vizsgálatairól szólva elmondta: az ausztrál feltaláló készítményét számos más bőrgyógyászati termékkel összehasonlítva találták különösen eredményesnek. A professzor asszony a mellékhatások hiányát emelte ki, ezért szerinte olyan esetekben is alkalmazható a termék, amikor más szerek használata nem volna ajánlatos.

Dr. Tirant először a saját édesapján segített a kenőccsel, az elmúlt harminc évben pedig az olajjal és géllel kiegészítve emberek ezreinek több kontinensen. Ma már Magyarországon is minden patikában megrendelhető a PSORATINEX.

Az eredeti cikk a Hetek onlin felületeén, IDE kattintva olvasható.