Állapotfenntartás és a Psoratinex

Az évek óta tartó küzdelem és kiújulás az egyik leggyakoribb probléma a pikkelysömörtől szenvedő betegeknél. Egységes, hatékony kezelésre lenne szükség, ami garantálja, hogy nem újulnak ki a hámló plakkok – ilyen viszont sajnos nem létezik. A gondosan összeállított és betartott étrend és az egészséges életmód nagyban hozzájárulhat a betegek tüneteinek javulásához, ám még ez sem garantált mód a kellemetlen viszketés és a plakkok elmulasztására. Az eddigi legsikeresebb gyógyhatású készítmény a psoriasis tüneteinek kezelésében a Psoratinex készítménycsalád háromfázisú kezelése, mely a betegek 80%-ánál hatékony módszernek bizonyult a tünetek jelentős mértékű visszaszorításában.

tunetmentesseg-pic (1)A termékcsalád természetes növényi olajokat és ásványokat tartalmaz, hatása klinikailag bizonyított. A felmérésben résztvevők korábbi kezelések nyomán teljesen tünetmentesek voltak a vizsgálat kezdetekor, egy részük a Psoratinex-kezelést csinálta végig a vizsgálat előtt, míg mások biológiai kezelést kaptak. Őket aztán véletlenszerűen két csoportba osztották, az egyik csoport Psoratinex-szel fenntartó kezelést végzett, míg a másik csoport nem használt semmilyen állapotfenntartó terméket. A másfél éves megfigyelési periódus végén a kutatók egészen megdöbbentő eredményeket kaptak. A Psoratinexet használók 76%-a maradt tünetmentes, a maradék részüknek hónapokkal később újultak ki a tünetei. A kontrollcsoportban a tünetek jóval hamarabb visszatértek, a 6, korábban Psoratinex-szel kezelt betegből 3 maradt mindössze tünetmentes. Az életmódváltás mellett érdemes tehát a Psoratinexet akár kúra-szerűen alkalmazni, bizonyos időközönként, hogy a tünetmentes állapotot fenn tudjuk tartani 

Kutatás: J. Hercogová, M. Fioranelli, S. Gianfaldoni, A.A. Chokoeva, G. Tchernev, U. Wollina, M. Tirant, F. Novotny, M.G. Roccia, G.K. Maximov, K. Franca, T. Lotti:

Investigation of the efficacy of Dr. Michaels (Soratinex) family in maintaining a symptom-free state for patients with psoriasis in remission. A retrospective, comparative study.  J. of Biological Regulators and Homeostatic Agents (JBRHA) 2016, Vol. 30, No 2 (S3) 73-75. (2016)