Pikkelysömör - újra elérhető a természetes megoldás!

Várhatóan június elejétől, új néven, újra a patikák polcaira kerülnek a Dr. Michael Tirant, ausztrál kutatóorvos által kifejlesztett pikkelysömör elleni készítmények. A Psoratinex néven forgalomba kerülő termékcsalád az elmúlt harminc évben, több országban elvégzett klinikai tesztsorozatban bizonyított: szteroidok és mellékhatások nélkül, 80% feletti sikerrátával enyhíti a psoriasis tüneteit.

A psoriasis, azaz pikkelysömör napjaink egyik legmakacsabb és legsúlyosabb bőrbetegsége, amelynek kialakulásában genetikai tényezők játszanak szerepet, azonban a külső hatások, stresszfaktorok nélkül önmagában nem okoz megbetegedést a hajlam. A psoriasis legfontosabb tünete a vörös, száraz, pikkelyes, gyulladt bőr. Becslések szerint Magyarországon a lakosság 4 százaléka érintett, és még jelentősebb, 1 millió körüli azoknak a száma, akik ekcémában, vagy hasonló bőrbetegségben szenvednek.  Ezek a betegségek, már a legenyhébb formájukban is jelentősen rontják az életminőséget és ezzel is tovább nehezítik a fizikai tünetek elviselését a betegek számára.

Dr. Michael Tirant ausztrál kutatóorvos hosszú évek kitartó kutatómunkájával olyan formulát dolgozott ki, amely 90%-ban gyógynövényekből tevődik össze, és sikerrel helyettesíti a kortikoszteroidokat alkalmazó hormonális kezelést. Ezáltal mellékhatások nélkül teszi lehetővé a tartós állapotjavulást, illetve várandós nők és kisgyermekek esetében is használható

A gyógyhatású készítményként bevezetett termékcsalád remélhetőleg 2011 júniusában Psoratinex néven kerül ismét forgalomba.

"Számomra az a legnagyobb motiváció, hogy minél több betegnek segíthessek normális életet élni. A munkám rendkívül sok erőfeszítést, elkötelezettséget és időt igényel, de amikor látom, hogy a betegek bőre kitisztul, az megadja a kellő energiát, hogy folytassam ezt a fontos munkát. Több ezer embert kezeltem már sikeresen és ez a legnagyobb elismerés számomra." - mondta el Dr. Michael Tirant.

A Psoratinex termékcsaládot korábban "Dr. Michaels" néven forgalmazták a hazai piacon. Dr. Michael Tirant azért döntött a névváltás mellett, hogy egyértelműen megkülönböztesse az általa kifejlesztett formulát tartalmazó készítményt attól, amelyet jelenleg is "Dr. Michaels" márkanéven forgalmaznak Magyarországon.

Dr. Michael Tirant a mai sajtótájékoztató alkalmával hangsúlyozta, hogy kizárólag az Ausztráliában, az általa kidolgozott recept és technológia apján elkészített, klinikailag tesztelt, eredeti termékek gyógyhatásáért vállal felelősséget.

Dr. Michael Tirant eredeti ausztrál termékeinek klinikai tesztelését az elmúlt 30 évben több országban, nemzetközi szaktekintélyű professzorok vezetésével - például Csehországban Prof. Jana Hercogová, Prof. Frantisek Novotny -, Európa legjelentősebb bőrklinikáin végezték.

Prof. Jana Hercogová, az Európai Bőrgyógyász Akadémia elnöke elmondta: "Már az első klinikai vizsgálatok eredményei alapjaiban megváltoztatták a Dr. Tirant termékeihez való - korábban meglehetősen szkeptikus - hozzáállásomat. A termékek nem csak kiemelkedően teljesítettek, de összetételüknél fogva alkalmasak arra, hogy a betegek mellékhatások nélkül, éveken keresztül használják őket. Ez egyébként a pikkelysömör kezelésének egyik legnagyobb kihívása."  

A klinikai vizsgálatok sikerrátája psoriasisos betegek esetében a 80%-ot is meghaladta, ami átütő sikernek számít a pikkelysömör tüneteinek kezelésében, és a betegek életminőségének javításában.  Becslések szerint a magyar lakosság közel 5%-a szenved pikkelysömörös megbetegedésben.

A Psoratinex hatékonyságát nem csak klinikai tesztek, de az osztrák Egészségügyi Minisztérium 2003-as vizsgálata is alátámasztja. Ez utóbbi kiemelt hangsúlyt fektetett annak kiderítésére, hogy a termékek tartalmaznak-e kortikoszteroidokat, illetve calcipotriolt. A tesztek egyértelműen kizárták bármely származék jelenlétét, továbbá igazolták, hogy a Psoratinex termékcsalád hatékony és biztonságos a stabil, idült, foltos psoriasis kezelésében, az ilyen esetek 82 százalékában bizonyult eredményesnek.

Az eredeti cikk a Betegszoba.hu oldalon jelent meg, IDE kattintva olvasható.