Pikkelysömör - Úgy távolodtak tőle, mint egy leprástól.

Zsófiék évekig harcoltak a pikkelysömör bőrbetegség ellen, mára tünetmentes a gyermek!

Szívszorító levél érkezett a Kiskegyed szerkesztőségébe. Egy édesanya írt fájdalmáról; 2 éves kislányáról megállapították, hogy súlyos pikkelysömörben szenved. Évekig harcoltak a bőrbetegség ellen, mára tünetmentes a gyermek.

A család élete 2009 márciusában pillanat alatt megváltozott, és csak egy cél maradt: Zsófi fájdalmát, tüneteit enyhíteni – emlékezik vissza az édesanya, Lukliderné Mónika.

Gombásodásra gyanakodtak

– Először a körmén jelentkeztek a tünetek: sárgás apró pöttyök, mintha tűvel agyonszurkálták volna – folytatja az anyuka. – A bőrgyó-gyász arra gyanakodott, hogy mivel sokat kapirgál a földben, gombás fertőzést kaphatott. Krémet adtak rá, de az nem segített. Két hét múlva visszamentünk, de akkorra már a popsiján is kiütések voltak. Piros ecsetelőt kaptunk, de az sem hatott.

Küldtek vérvételre, fül-orr-gégészhez, de nem találtak semmit. Zsófinak 8 hónapos korában kivették az egyik veséjét, mert nem fejlődött ki rendesen a terhességem alatt, így arra gyanakodtak, hogy a másikkal is problémák léphettek fel. De szerencsére minden lelete negatív lett. Utána elküldtek a fővárosba egy bőrgyógyászati klinikára, és ott diagnosztizálták a betegségét: pikkelysömör. Addigra már a feje, füle, könyöke, térde is kirepedezett. Rendszeresen jártunk a klinikára, bent is feküdtünk egy hétig, ahol másfél óránként krémezték, de két év alatt ahelyett, hogy javult volna az állapota, inkább romlott. Testének már 40 százalékán voltak tünetei. Az orvosok nem biztattak semmivel, mondták, hogy ez nem gyógyítható.

Zsófi egyre nehezebben viselte a vizsgálatokat, a vérvételeket, és amikor repedezett a bőre, nagy fájdalma is volt. A legborzalmasabb volt, amikor a hallójárata is berepedezett, és nem hallott rendesen. Szörnyű volt látni, mikor kikaparta a fejét, és vérzett. Az ismerősök is azt mondták: Úr Isten, hogy néz ki szegény! Mikor egy rendezvényen voltunk, az ugráló várban anyukák susmorogtak róla, és a gyerekeiket elrántották a közeléből. Úgy távolodtak tőle, mint egy leprástól. Akkor döntöttem úgy, mindent megteszek, hogy elmúljon ez róla.

A 3. héten már javult

Egy internetes fórumon olvastam egy psoriasisban szenvedő férfi naplóját, aki mindennap megírta a tapasztalatait, hogyan múlnak el a tünetek. Ő a PSORATINEX nevű, Ausztráliából származó „csodaszerre” esküdött. Minél előbb szerettük volna kipróbálni, de olyan drága, hogy időbe telt, mire összegyűjtöttük rá a pénzt. Férjem éjt nappallá téve dolgozik a jászfényszarui Samsung gyárban raktárosként, én itthon vagyok gyesen a 6 hónapos picivel, anyagilag nem állunk a legjobban. Úgy gondoltam, ha a gyógyszerek nem segítettek, ez a recept nélkül kapható gyógyhatású készítmény sem fog. De azért csak kipróbáltuk. Előbb persze orvossal konzultáltunk, és csak utána vásároltuk meg a kenőcsöt. Gondosan elolvastam a betegtájékoztatót. Azt írták róla, hogy a psoriasis enyhe és középsúlyos, krónikus formájában a tünetek (kipirulás, pikkelyesedés, gyulladás) csökkennek, a psoriasisos bőr állapota javul. A használati útmutatót szigorúan betartottam, naponta kétszer kellett kennem a gyereket.

Minden egyes kenegetéskor fél órát masszíroztam a bőrébe a kenőcsöket. Két hét alatt halványodtak a foltok, a harmadik héten már kevesebb volt rajta. És hat hét alatt eljutottunk oda, hogy a kislányom tünetmentes lett, és ez azóta is tart! Nem hittem, hogy ezt a szót valaha is kimondom. Mellékhatást sem tapasztaltunk. Az első nap, amikor abbahagytuk a kenegetést, megkérdezte Zsófi: – Anya, nem krémezel meg? – Két év után először mondhattam neki, hogy nem. Sosem fogom elfelejteni a válaszát: Köszönöm, anya!

Szívből ajánlom minden aggódó szülőnek ezt a PSORATINEX krémet, ez tényleg csodát tett velünk!

Az eredeti cikk a Kiskegyed magazinban, és a Blikk Rúzs online felületén jelent meg, IDE kattintva érhető el.