A Psoratinex termékek hatékonyságát igazoló cseh és szlovák klinikai kutatások eredményei

A Psoratinex termékeket bőrgyógyászok tesztelték 2008-ban kilenc cseh és szlovák bőrgyógyászati klinikán.

A Psoratinex termékek magas hatékonysága már 2005-ben bebizonyosodott egy szűkebb körű tanulmány eredményeképpen. Prof. M.D. Jana Hercogova, CSc. a Na Bulovce Orvosi Egyetemi Kórházban a pikkelysömör elleni Psoratinex termékekkel már hathetes kezelés után a betegek állapota átlagban 70%-kal javult (PASI besorolás szerint). Prof. M.D. Frantisek Novotny, DrSc. a prágai PRO SANUM Bőrgyógyászati Központban pedig még ezt is meghaladó, 90%-os eredményt ért el.

Hatékonyság és a használt módszerek

Az elvégzett tesztek azt bizonyították, hogy a Dr Michaels (Psoratinex, Soratinex néven is ismert) termékek nagy hatékonyságúak a pikkelysömör enyhétől a súlyosabb formáig terjedő eseteiben.

A legújabb hatékonysági tanulmányok szerint Dr Michaels döntően természetes hatóanyagokat tartalmazó és kortikoidoktól mentes termékei kapcsán a cseh bőrgyógyászok számára is beigazolódtak a külföldi kollégáik által kapott kimagasló eredmények. Ezeknek a teszteknek a legnagyobb részére 2008 első felében került sor, és Prof. Frantisek Novotny a betegei állapotát 2005-2008 között követte nyomon. 8 napos kezelés után a betegek állapota következőképpen alakult:

teljesen tünetmentes javulás mértéke
75 %
javulás mértéke
50 %
javulás mértéke
25 %
nem volt javulás romlott az állapota nem jelent meg az utolsó kontrollon
120 (59,11  %) 31 (15,20 %) 16 (7,88 %) 13 (6,40 %) 15 (7,38 %) 7 (3,44 %) 1 (0,49 %)
 
Sikerarány: 82,2 %
Krónikus pikkelysömör

A Dr Michaels/Psoratinex/Soratinex termékek nagy hatékonysággal bírnak a krónikus esetekben, ami a betegek 95 %-ára jellemző. Az akut esetekben, illetve újonnan megjelenő tüneteknél Dr Michaels termékei nem megfelelőek. Tanácsos várni, amíg az akut időszak véget ér, és utána elkezdeni használni a termékeket.

Tartós hatás és minimális visszatérés

A tünetmentes időszak, amíg a betegség szimptómái vissza nem térnek (a pikkelysömört nem lehet véglegesen meggyógyítani, csak a tüneteket kezelni), a Dr Michaels/Psoratinex/Soratinex termékek esetében sokkal hosszabb, mint más gyógyszereknél - a betegek átlagban egészen egy évig terjedően lehetnek tünetmentesek. Ráadásul a kiújulási, akut szakaszban az érintett bőrfelület átlagosan csak 25 %-a a terápia előttinek.